Marți, 22 aprilie, de la ora 21:00, HISTORY Channel difuzează penultimul episod al sezonului 2 din formatul docu-reality Vânătorii de comori: România, sub titlul „Pierdute în timp”. Episodul aduce în prim-plan o misiune atipică pentru echipa de vânători, lansată de actorul Andrei Aradits.
O provocare neobișnuită pentru echipă
Cunoscut publicului din seriale precum Lacrimi de iubire, Narcisa sălbatică sau Vlad, dar și din emisiuni TV precum Te cunosc de undeva, Andrei Aradits (51 de ani) le cere celor patru vânători să găsească un obiect aparent „inutil”, dar care poartă o poveste ce merită salvată de la uitare. Aceștia pornesc în căutarea artefactului în târguri și colecții private, iar călătoria îi aduce față în față cu tehnologii vechi, obiecte rare și piese cu valoare istorică sau simbolică.
Descoperiri spectaculoase și povești din trecut
În episodul patru, apar obiecte precum arbalete din secolul XVII, ciocane ritualice tuarege, scaune medicale din secolul XIX, bancnote românești timpurii și scrisori care menționează dueluri în care ar fi fost implicat fostul ministru Duiliu Zamfirescu. Demersul subliniază ideea că, în ciuda modernității accelerate, obiectele vechi nu își pierd valoarea.
„Există frumusețe și valoare în lucrurile vechi, chiar dacă nu mai au o utilitate practică”, afirmă Andrei Aradits, care își exprimă aprecierea pentru misiunea emisiunii: descoperirea și recuperarea trecutului prin obiecte de colecție.
Formatul și echipa din sezonul 2
Al doilea sezon al Vânătorii de comori: România are cinci episoade și continuă să exploreze poveștile obiectelor istorice din România. Emisiunea prezintă procesul complet: de la cererea clientului, căutarea obiectului, negocierea, expertiza și până la livrarea către destinatar.
Echipa este formată din dealerii Liviu Andrei, Gabi Badea, Dan Greere și noua membră, Teo Cosma. Aceștia au la dispoziție 48 de ore pentru a îndeplini cerințele clienților. Magazinul lor, Liquid Money, operează în București și Sibiu, fiind specializat în articole vintage și obiecte rare.
Episodul final și invitații speciali
Sezonul 2 se va încheia pe 29 aprilie, cu un episod în care invitată specială va fi Mirona Noru, managerul Casei Capșa. Emisiunea este produsă de Paprika Studios, companie cu activitate în peste 17 limbi și reputație în producția de conținut factual și de divertisment în Europa Centrală și de Est.
Vânătorii de comori: România propune și în acest sezon o incursiune autentică în istoria românească, prin obiectele care au supraviețuit timpului și poveștile care încă pot inspira.
Comentariul va fi postat dupa aprobare